Oostelijk staartblauwtje / Cupido decolarata

 

 

 

Voorkomen: ZO-Europa, Turkije,
Vliegtijd: 3 generaties, mei/juni; juli/augustus; september.
Biotoop: Bloemrijke plekken met struiken, zonnige open plekken in open loofbos.
Waardplanten: Hopklaver (Medicago lupulina); Luzerne (Medicago sativa)
Eitjes: Eieren worden op de bloemen gelegd, waar de rupsen later van eten
Rups: Overwinterd als volgroeide rups.
Pop:
  Gailtal, KarinthiŽ, Oostenrijk, mei 2006

 

 
   
  Gailtal, KarinthiŽ, Oostenrijk, mei 2006